Aktuality - Poradna

Jak lze zastavit exekutora?

Víte, jak lze zastavit exekutora a zabránit v pokračování exekuce? My ano. V posledních týdnech se na naši advokátní kancelář CINK a partneři obrací mnoho klientů s žádostí o pomoc a rady v souvislosti s „obtěžováním“ ze strany soudních exekutorů, kdy jediným fungujícím efektivním řešením a východiskem pro klienty je oddlužení. Jinak se často stává, že dotyčný člověk nemá na úhradu svých závazků a soudní exekutor zabaví a následně prodá majetek dlužníka často za velice nízkou cenu a dlužník má  i nadále dluhy, které se nadále navyšují o další sankční nároky věřitelů. Řešením je tedy insolvence, kdy doporučujeme (zejména u obchodních společností, ale i u jednotlivců) v případě pochybností o možném úpadku zkonzultovat bez zbytečného odkladu podání insolvenčního návrhu, neboť pokud jednatel v takovém případě insolvenční návrh nepodá, pak je odpovědný za to, že návrh nepodal, což má následek jak v občanskoprávní rovině, tak zejména v rovině trestně právní, kdy se jednatel v takovém případě dopouští trestné činnosti dle ustanovení § 222 – § 227 zákona č. 40/2009 Sb., trestní zákoník.

Zásadní k nejčastějšímu dotazu ohledně zrušení či zastavení exekuce je, že vyhlášením osobního bankrotu zastavíte aktivní kroky exekutora (zabavování a prodej majetku apod.). Insolvence Vám tedy může výrazně pomoci fungovat již bez hrozby, že Vám exekutor přijde do bytu či domu nebo Vám bude brát značnou část z výplaty.

Za dobu naší činnosti máme rozsáhlé zkušenosti a praxi ze složitých insolvenčních řízení i oddlužení, kdy jsme schopni pomoci i v komplikovaných případech. Zeptejte se našich zkušených advokátů, jak můžeme pomoci i vám vyřešit vaše exekuce a dluhy.

Víte, jak zastavit exekutora?

Naši zkušení advokáti se nezaleknou žádné právní výzvy.

Zanechte nám kontakt

Nechte jen číslo nebo e-mail
a my se vám ozveme do 48 hodin zpět.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí na ni zásady ochrany osobních údajů a podmínky služby Google.
Odesláním zprávy beru na vědomí zpracování osobních údajů.

Domluvte si konzultaci

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí na ni zásady ochrany osobních údajů a podmínky služby Google.
Odesláním zprávy beru na vědomí zpracování osobních údajů.